Welcome to Our Website

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘Türkiye’de Görüldü’ Demişti! Eris Varyantının 6 Tuhaf Belirtisi Ortaya Çıktı…

Eris varyantı Türkiye’de görüldü açıklaması geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmıştı. Bu açıklamanın ardından eris varyantı son gelişmeleri yakından takip ediliyor.

Dünya çapında 4,5 milyondan fazla katılımcıyla devam eden en büyük Covid çalışması, Eris varyantının 6 az bilinen semptomunu sıraladı.

İngiltere merkezli ZOE Sağlık Araştırması Grubu tarafından elde edilen verilere göre şu an Covid-19’un en yaygın belirtileri sıralandı. Buna göre burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik, boğaz ağrısı ve hapşırma gibi belirtiler öne çıkan hastalık işaretleri arasında yer alıyor.

Fakat Mirror gazetesi, bazı “olağandışı belirtilerin” de hastalar arasında yayıldığına dikkat çekti.

Bazı kişiler enfekte olduklarında daha alışılmadık semptomlar yaşayabilir. Araştırmaya göre, az bilinen semptomlar şöyle:

* Deri döküntüsü

* Ağızda veya dilde değişiklikler (Covid dili olarak bilinir) – ağızda şişlik ve dilde veya ağız ve dudakların iç yüzeyinde ülserler gibi

* Kırmızı ve ağrılı el veya ayak parmakları

* İshal

* Boğuk bir ses

* Kaşıntılı veya kırmızı gözler

KOCA, MASKE UYARISI YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Koca, Kabine toplantısının ardından soruları yanıtlamıştı. Koca şöyle konuşmuştu: “Tüm mutasyonların etkilerini ve değişiklikleri takip ediyoruz. Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmiyor. Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiçbir durum yok. Bazı ülkelerin aşı baskısı ile örnek olmaya çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz.

Bazı ülkelerin aşı baskısına boyun eğmesi, bizim de aşı baskısına boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Küresel Covid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil. Türkiye’nin kendi programı var ve birileri istiyor diye aşı programı başlatmayız. Yani toplu bir aşılama programına kesinlikle ihtiyaç yok. Fakat bu dönemde grip aşısını önemsiyoruz. Risk gruplarında olup, grip aşıları tanımlanmış olanların bir an önce aşı olmalarını öneriyoruz. Riskli grupta yer alan ve tanımlanmış kişilere grip aşıları ücretsiz olarak yapılmaktadır.”

(Hasta sayısında artış var mı?) Bildiğiniz gibi Eris varyantının virülansı yani hasta etme gücü daha düşük, fakat bulaşıcılığı daha fazla. Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Paniğe gerek yok. Eski dönemi hatırlatan kısıtlama ve kapanmalar söz konusu değil. Tüm vatandaşlarımız biliyor; hasta olanların kendilerini izole etmeleri, topluma çıkmamaları, riskli olan kişilerin özellikle kendilerini korumalarını, onların da kalabalık ortamlardan uzak durması, illa gerekiyorsa da o durumda maske kullanmalarını öneriyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

....